Domande frequenti

Benvenuti nella Centrale delle FAQ di Homoxa!

Avete domande? Plaats een post-giusto. Als u vervolgens de heerschappij vaker bezoekt. Heeft u nog meer problemen? Neem contact op met de nieuwe pagina "Contact" of de chatfunctie in het leven in basso op het scherm.

Bestel en snel

D: Hoe kan het zijn dat ik mijn bestelling heb geplaatst?
R: Ik werk standaard uit met 1-3 giorni lavorativi. Als u een bestelling plaatst, kunt u de fijne instelling ervan uitwerken tot de volgende wasbeurt. Rijst een nummer van tracciamento via e-mail zonder dat de bestelling snel wordt verzonden. Bezoek voor meer informatie onze pagina over de politieke snelheid.

D: Is mijn bestelling een snelle snelheid?
R: Gli ordini vengono generalmente spediti entro 2-4 giorni lavorativi. Als u geen melding per e-mail wilt ontvangen, controleert u de spam- of promotiecampagne. Ulteriori rijkste? Gebruik de pagina "Contatti" of uw live chat.

Problemen met het product

D: Wat kost het om mijn articolo te bereiken?
R: U kunt de afbeelding van de pagina "Contacten" of uw live chat bekijken. Als u het resultaat van een perfect resultaat hebt bereikt, dan is de snelheid van uw verantwoordelijkheid de vettore.

D: Wilt u alleen een deel van uw bestelling doen?
R: Uw ordine potrebbe kan sneller dan een paar seconden worden gebruikt en de potrebbe wordt gescheiden. Siate che gli articoli rimanenti sono in arrivo.

Wijzigingen en rituelen

D: Kunt u uw bestelling wijzigen of annuleren?
R: Als de bestelling niet langer wordt uitgewerkt of versneld, is het mogelijk om wijzigings- of annuleringswijzigingen door te voeren. Een volta snelheid, de wijziging is niet mogelijk.

D: Mijn ordinatie is op het tempo van de voorbereiding. Cosa tarief adesso?
R: Als u niet wilt dat u binnen 4 uur een afspraak maakt, neemt u contact op met verdere informatie.

Varieer

D: Er is een fout opgetreden tijdens het consegna. Cosa devo tarief?
R: Als u onmiddellijk communiceert, wordt er een fout gemeld bij een consegna-indiening. De wijzigingen kunnen alleen prima worden uitgewerkt of versneld.

D: U hoeft geen e-mail te sturen naar een telefonische vergadering. Perche?
R: U kunt een e-mail sturen naar een volledige spam- of promotiemail. Als u geen contact met ons opneemt, neem dan contact op met een nieuw bericht.

D: Is er sprake van een groot aantal tracciamenten?
R: Het aantal tracciamento en contenuto nell'e-mail di speed. De corriere kan 1-3 giorni per aggiornare le informazioni di tracciamento bevatten.

D: Wat zijn de toegangsmethoden?
R: Het belangrijkste krediet- en debetkaartbedrag kan worden aangepast aan het systeem van de uitwerking van de pagamenten.

D: Wat is uw informatie over uw website?
R: Assolutamente sì. De nieuwe technologie van de kritiek garandeert de veiligheid d

D: Kom je misschien naar mijn ordine?
R: De informatie over de traceerbaarheid van de gegevens omvat ook een snelle e-mail. Het is mogelijk om via uw eigen account de pagina "Tracciamento dell'ordine" te bezoeken.