Terugbetalingsbeleid

Homoxa-restitutiebeleid


Invoering

Welkom bij Homoxa, waar we kwaliteit en innovatie voor de moderne consument opnieuw definiëren. We zijn meer dan alleen een winkel; wij zijn een levensstijl. Door bij ons te winkelen, kiest u voor een verhoogde winkelervaring. Dit restitutiebeleid is zorgvuldig opgesteld om u gemoedsrust te bieden terwijl u ons uitzonderlijke productassortiment verkent. Door een aankoop te doen, gaat u automatisch akkoord met dit beleid.


Onze belofte: compromisloze 30 dagen geld-terug-garantie

Wij zijn fervente voorstanders van klanttevredenheid en bieden een ijzersterke 'Geen risico - 30 dagen geld-terug-garantie'. Als uw aankoop niet vlekkeloos verloopt, hoeft u alleen maar fotografisch of videobewijs te leveren. Na verificatie heeft u recht op een volledige terugbetaling. Deze garantie is uitsluitend van toepassing op defecte of beschadigde artikelen binnen een periode van 30 dagen.


Vertraagde meldingen van defecte producten

Voor artikelen die na de eerste 30 dagen defect blijken te zijn, dient u het bewijs van het defect te overleggen en de vertraagde melding te rationaliseren. Wij houden ons bezig met eerlijkheid; elk geval wordt individueel beoordeeld om de beste oplossing te bieden.


Niet-restitueerbare scenario's

Er wordt geen restitutie verleend onder de volgende omstandigheden:

  • Verandering van gedachten na aankoop
  • Per ongeluk kopen
  • Latere ontdekking van een goedkoper alternatief
  • Zelf toegebrachte schade of misbruik van het product

Een terugbetaling initiëren

Om een ​​terugbetalingsproces te activeren, navigeert u naar het gedeelte 'Contact' van onze website en stuurt u ons een bericht met de onderwerpregel 'Terugbetaling - Bestelnummer [uw bestelnummer]'. Na goedkeuring ontvangt u de benodigde retouradresgegevens.


Tijdlijn voor restituties

Na goedkeuring wordt uw terugbetaling verwerkt en wordt het bedrag binnen 5 tot 10 werkdagen teruggestort op uw oorspronkelijke betaalmethode (met uitzondering van feestdagen en weekends).


Terugbetalingen in behandeling

Als de terugbetaling na 10 werkdagen nog niet is verschenen, neem dan contact op met uw bank of betalingsdienst voordat u contact met ons opneemt. Vertragingen kunnen om verschillende redenen optreden, maar wees gerust: we streven naar snelle oplossingen.


Verzendkosten retourneren

De klant draagt ​​de verzendkosten voor het retourneren van defecte goederen. Deze voorvallen zijn uiterst zeldzaam en onze proactieve klantenondersteuning zorgt voor een snelle oplossing van problemen.